W ubiegły czwartek dzieci z grup: 0A i 0B pracowały rączkami, aby później dać się ponieść dozwolonemu łakomstwu. Przedszkolaki stanęli przed wyzwaniem przygotowania twarogowych obwarzanków.
Najpierw poznali składniki ciasta, a potem odkryli etapy tworzenia. Mali kucharze z zapałem formowali wałkami placki, na których wykrawali krążki. Po usmażeniu wypieków dzieci wspólnie degustowały zapustowy poczęstunek.
Zajęcia dostarczyły przedszkolakom wiele radości i satysfakcji, zwłaszcza, że niektóre dzieci po raz pierwszy zmierzyły się z takim doświadczeniem.
Kulinarną przygodę udało się zrealizować dzięki wyposażeniu sali w ramach Rządowego Projektu „Laboratoria przyszłości”.
Wychowawczynie serdecznie dziękują paniom, Marcie Baranowskiej i Julii Waluś, za pomoc w organizacji zajęć.
Ewa Kulikowska
Sylwia Kurpios-Sawicka
















